Stilstaan en break-up songs.

Dus… We zijn een maand verder en ik vind nu pas weer de tijd om te schrijven. De rust eigenlijk, want ik ben de afgelopen maand een beetje geleefd. Dat ene weekend was het startsein voor heel veel uitgaan – nou ja voor mijn doen dan. Het was zeker ergens goed voor me (als afleiding van mijn verbroken relatie) maar ik denk dat ik er nu even een halt op moet zetten. Dat is zowel goed voor mijn gezondheid als mijn gemoedstoestand, want ik heb mezelf niet echt tijd gegeven om te processen zoals dat zo mooi heet in het Engels. Verwerken klinkt weer zo ‘erg’. Tussendoor zakte ik ook nog opnieuw voor mijn rij-examen en daar baalde ik ook behoorlijk van.

Er zijn me veel leuke en goede dingen overkomen: ik heb nieuwe mensen ontmoet (met wie ik dus zoveel uitging), zag eindelijk Nothing But Thieves, heb na de open dag van Psychologie de knoop doorgehakt om dat te gaan studeren als ik niet word aangenomen bij Diergeneeskunde, nam eindelijk een bioscoop-abbonement, had een verjaardagsfeestje in een studentenkroeg in Groningen… Er is gewoon veel gebeurd in korte tijd, maar als ik daar niet genoeg bij stilsta overweldigd het me snel.  Tenminste, dat heb ik geleerd toen ik er een tijdje geleden achter kwam dat ik hooggevoelig ben. Nothing fancy, maar het is fijn om te weten dat je niet de enige bent met bepaalde behoeftes. In de Sir Edmund van de Volkskrant van vorige week stond ook een artikel erover en het blijkt toch wel echt iets te zijn – mocht je denken dat ik mezelf onzin aanpraat. Weten dat ik hooggevoelig ben maakt het ook makkelijker om naar die behoeftes te luisteren – al was ik daar de afgelopen maand dus niet zo goed in. Gelukkig kan ik mezelf nu herroepen voor het echt te laat is.  Ik ga nu gewoon écht rustig aandoen met aankomende week alleen donderdag als uitzondering, want dan heb ik al afgesproken om bier te gaan proeven met mijn vader (mijn verjaardagscadeautje voor hem) en naar een alternatieve kroeg te gaan met een vriendin die dat als optie binnen het uitgaansspectrum wél ziet zitten.

Vroeger was ik altijd benieuwd wat mijn break-upsong zou zijn als ik ooit een gebroken hart zou hebben. Ik heb er nu niet echt één, moet ik zeggen. Ik luister gewoon van alles, ook gewoon nog liefdesliedjes waarin alles goed en wel is. Ik vind ‘I Might” van Tom Grennan wel leuk, omdat het me herinnert aan de positieve kanten van single zijn. Maar ook dat ik dat allemaal wel weer wil opgeven als er iemand voorbij komt voor wie dat het waard is. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat mijn hart is ook niet echt gebroken is; we kwamen er allebei gewoon achter dat het toch niet zo goed werkte tussen ons als we gehoopt hadden, en dus verbraken we de relatie. Ik vind het zeker wel jammer, want ik heb er wel veel moeite en energie in gestoken, maar het is echt beter zo. Gelukkig zijn we daar allebei van overtuigd, dat scheelt namelijk een hele hoop gedoe.

Ik luisterde net naar het nummer ‘Six Degrees Of Separation’ van The Script. Ik kan me niet helemaal identificeren met de songtekst, maar ik geloof wel in het feit dat een verbroken relatie (of iets soortgelijks) verwerken meerdere fases kent. Ik heb nu zelf de ‘zielig-verdrietig’-fase en ontkennings/afleidingsfase doorlopen, en nu is het dus tijd voor stilstaan en verwerken.  Ik denk niet dat dit me heel veel tijd gaat kosten, dat wil ik ook helemaal niet; ik wil ook gewoon lekker doorgaan. Misschien met een nieuw iemand, misschien niet. Wie weet. Ik heb misschien eerder die tijd nodig om stil te staan bij mijn nieuwe gevoelens…


In het kader van rustig aandoen, goed kunnen nadenken en goed voor mezelf zorgen denk ik erover na om de maand december geen alcohol te drinken… Als ik het daadwerkelijk ga doen zal ik er hier zeker wat over schrijven! De feestdagen staan mij in ieder geval niet in de weg. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s